Super Hot (Beta)

Ce mai e si asta? De la vremea de afara, se pare ca am luat-o razna. Si….am inceput sa joc un mic joc numit Super Hot, varianta Beta, fiindca versiunea finala inca nu e gata. But coming soon!

Now  I know what you’re thinking: Is this for real bro? WTH is that? Is this pr0n? Let’s find out. Together :).

Super Hot este un joc rar si din multe puncte de vedere similar cu The Stanley Parable despre care am scris aici. Si nu, nu este vorba de pr0n. Ci mai degraba de ceva atat de destept si bun incat poate fi numit hot. Chiar…Super Hot!

In esenta, mecanismul jocului este ca “Timpul se misca atunci cand tu te misti”. Deci, daca stai locului, esti ok. Nimic rau nu se poate intampla, right? Well, sort of.

Povestea incepe, in stil retro, pe un ecran de calculator CRT, antic si dedemult, cu sunetele binecunoscute de hard drive din 1999 in background: brrr-crrr-sfrr. Aah, music to my years 😀 !

File is corrupted, abort, abort!

File is corrupted, abort, abort!

In acest mediu virtual care seamana cu “MS-DOS”, chat-uiesti cu un necunoscut si afli de la el de un asa numit joc aflat pe un “server de dezvoltare” pe care il poti hacka si accesa. Misteriosul interlocutor iti trimite fisierele jocului si te indruma cum sa pornesti superhot.exe.

Desi te poti delecta putin printr-o versiune nostalgica de Norton Commander, distractia adevarata incepe atunci cand intri in superhot.exe.

In cateva secunde, esti aruncat intr-o lume digitizata, plina de poligoane si inamici rosii fara fata care te ataca fara vreun motiv clar. Iar pe langa toate astea, asa cum spuneam si la inceput, timpul se misca doar daca si tu te misti.

Gloantele oponentilor se opresc in aer, corpurile lor raman suspendate, iar tu ai un extra timp de reactie pentru a scapa din niste situatii altfel imposibile de supravietuit.

In momentul in care distrugi un inamic, corpul sau, facut parca din sticla, se desparte in zeci de bucati in fata ta. E un sentiment cat se poate de satisfacator sa spargi in bucati (la propriu si la figurat) tot ce-ti apare in cale.

Booom, headshot!

Booom, headshot!

Destul de rar gasesti FPS-uri in care trebuie sa-ti folosesti capul mai mult decat reflexele si Super Hot e un exemplu grozav. In plus, povestea in sine si felul in care este ea relatata e original, inspirandu-se pe alocuri din filme precum Johnny Mnemonic sau Matrix. Fara sa dau prea multe din casa, pe langa actiunea strategica si manipularea timpului, va pot spune ca ajungi sa traiesti un moment destul de “metafizic” in acest joc, in care, mai mult sau mai putin, separi constiinta de trup.

Grafica este simpla, dar foarte potrivita pentru stilul jocului. E exact ce trebuie pentru a introduce jucatorii in aceasta lume a conspiratiei si a violentei fara chip. In plus, pe parcursul jocului, o “terta parte necunoscuta” iti trimite mesaje periodice, influentandu-ti actiunile si manipulandu-te la fiecare miscare.

Say hello to my little friend!

Say hello to my little friend!

Super Hot e ca si cum ai juca ceva while being high. Gameplay-ul e extraordinar de satisfacator, armele sunt variate, de la pumni, la pistoale, shot-gunuri, katane (o, da!) sau orice alte lucruri gasesti de aruncat pe langa tine, iar povestea e trippy de tot.

 

Un alt aspect care mi-a placut este finalul beta-ului. Ceva se intampla si misteriosul tau interlocutor te forteaza sa iesi din joc, spunandu-ti ca ai devenit dependent de el. Computerul tau este hackat si nu ai alta varianta decat quit.exe care…chiar te scoate din Super Hot de tot. Daca reintrii, afli finalul adevarat si anume ca jocul e inca in stadiul Beta si ca versiunea finala va veni in curand. Original, aren’t we?

Super Hot e o experienta hipnotizanta si extrem de bine realizata. As putea spune chiar “devilishly good”.

Abia astept sa joc jocul full si deja vi-l pot recomanda cu toata caldura. Super Hot e un must play pentru orice gamer care se respecta. E o experienta inedita si originala care nu trebuie ratata.

Pana data viitoare va las cu un trailer din Super Hot. Super Hot. Super Hot…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *