Scott Pilgrim VS. The World

Scott Pilgrim VS. The World e un exemplu perfect de experienta specifica acestui blog. Practic imbina toate lucrurile care imi plac si mie si despre care scriu: jocuri, filme, comic books, originalitate vizuala, umor, inteligenta si “self-awareness”, a shitload of meta subtext, un super soundtrack si, evident, girls šŸ˜€ . (What, you write about girls?! When? XD)

Gata, review done. You can all go home now. Or…

…you could stay for the after party.

Scott Pilgrim VS. The World e un joc 2D pe care eu personal l-am jucat pe Xbox360, dar presupun ca se poate downloada la fel de usor si pe un PS3. Este vorba de un beat’em up plin de originalitate, in care realitatea unor pusti de 20 de ani e colorata cu super-puteri si multa, multa distrugere in masa. E un joc greu, dar multumitor, un rar exemplu al unui gen de jocuri care e pe moarte deoarece niciun producator de titluri AAA din aceasta industrie nu mai investeste in ele.

The Game

The Game

 

Scott Pilgrim VS. The World este un graphic novel realizat deĀ Bryan Lee O’Malley despre Scott, un pusti din Toronto, Canada care e basist intr-o trupa punk rock. Scott se indragosteste nebuneste de Ramona care are 7 “evil ex-es” pe care el trebuie sa ii invinga. Full Sayan mode ON!

The Graphic Novel

The Graphic Novel

 

Scott Pilgrim VS. The World este un film lansat in August 2010 de Universal Studios cu nota 7.5 momentan pe IMDB despre fix aceleasi lucruri precum graphic novel-ul.

The Movie

The Movie

 

Dar mai mult decat toate cele de mai sus, Scott Pilgrim VS. The World seamana cu viata mai mult sau mai putin tumultoasa a oricarui tanar de 20-si-ceva de ani. Lasand la o parte super-puterile (which are awesome nontheless!), esenta povestiiĀ lui Scott e suficient de “ordinara” ca sa se potriveasca cu multe alte povesti din realitate: fosta prietena a lui Scott ii da papucii in stil barbar; ranit profund, Scott ajunge sa devina un asshole care vrea ceva simplu de la orice alta relatie si nu se implica mai deloc.Ā Asa ca alege sa se intalneasca cu fete din liceu pe care le poate “wow-ui” super repede cu skill-urile lui de basist.

Dar cand o intalneste pe Ramona, ScottĀ e dat pe spate. Ajunge sa o insele pe actuala lui “prietena” pentru o tipa care aduce la pachetĀ un istoric si mai mare de “probleme de viata” decat s-ar fi asteptat el. Scott seĀ confrunta pe rand cu toti fostii prieteni ai Ramonei, ajungand sa inteleaga ca si ea, la randul ei, cauta ceva simplu de la orice alta relatie si era la fel de ranita ca el.

E genul de poveste unde crezi ca protagonistul e un nemernic, dar ulterior iti dai seama ca si protagonista e fix pe aceeasi lungime de unda ca si el. Morala filmului e: da, in viata faci multe greseli stupide si trecutul te va tine in loc. Insa asta nu inseamna ca atunci cand ti se intampla un lucru bun, nu trebuie sa lupti ca sa-l mentii si, mai ales, ca sa-ti speli toate pacatele facute si sa inveti ceva din ele.

Desi Scott Pilgrim VS. The World filmul e plin de un make-up virtual extraordinar, care aminteste de jocurile video si benzile desenate, povestea din spate e suficient de “nepretentioasa”, dar si desteapta pe de alta parte, ca sa fie inteleasa si apreciata de publicul larg.

Soundtrackul este si el superb, incarcat de energia fiecarui moment din film. Desi nu este un musical, tot soundtrack-ul acestui film e intr-un fel sau altul cantat sau integrat organic in actiune.

 

 

Personajele sunt memorabile, pline de personalitate si umor. Dar mai ales: filmul este self-aware de toate influentele pe care le-a adunat in cadrul sau. Dupa ce Scott ii invinge pe fiecare din “Prietenii malefici ai Ramonei”, ei se transforma in monezi. You get it? Like in a video game. Sentimentele personajelor sau invataturile lor se transforma in elemente vizuale in fata ochilor spectatorilor. Si asa mai departe!!! šŸ™‚ Scott Pilgrim VS. The World e cu adevarat o experienta multidimensionala.

Si da, probabil ca iar supra-analizez un film fun si usor digerabil, insa asa sunt eu :).

All in all, “We are Sex Bob-Omb and we are here to make you think about death and get sad and stuff”. Enjoy or re-enjoy this great piece of a movie-game-comicbook-thingie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *