Primele impresii: Samsung Galaxy S6 si HTC One M9

Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9

In cadrul Mobile World Congress 2015, Samsung si HTC si-au prezentat noile flagship-uri: Samsung Galaxy S6 si HTC One M9.

Dintre cele doua, mi se pare ca Samsung Galaxy S6 vine cu cele mai multe schimbari: un design nou care seamana in parte cu iPhone 6, in parte cu HTC One M8, 3 GB RAM, un procesor Octa-Core #likeaboss, un super ecran QuadHD Super Amoled de 5.1 inch, camera de 16MP cu stabilizare, dar fara suport pentru card MicroSD, spate detasabil sau rezistenta la apa si praf.

La departamentul software, Samsung Galaxy S6 e construit pe Android Lollipop 5.0, cu cea mai noua interfata TouchWiz pusa deasupra. Insa din ce spun cei de la Samsung, s-au redus cu 40% “infiltrarile” TouchWiz-ului in Android, facand experienta mult mai placuta si mai putin greoaie ca in trecut. Sa speram ca au dreptate.

HTC One M9 ramane cam la acelasi design ca anul trecut (doar butonul de power se muta pe margine), ecranul ramane totĀ FullHD, iar la interior avem 3 GB RAM, un procesor Octa-Core, camera de 20.7 MP, suport pentru card MicroSD si, ca de obicei, boxe frontale cu tehnologie BoomSound. La nivel software, avem Android Lollipop 5.0 cu HTC Sense 7.0.

All in all, cele doua telefoane seamana destul de mult ca si specificatii. Samsung are avantajul unui ecran mai bun si a unui nou design premium, insa HTC One M9 castiga la capitolul imbunatatiri cu cap – respectiv pastrarea avantajelor trecute si repararea greselilor semnalate de fani. Ramane sa vedem ulterior cum se comporta in viata de zi cu zi cele doua telefoane si cat de bune si durabile sunt bateriile lor.

Haideti sa vedem si parerea unui specialist in tehnologie. Mai jos, primele impresii ale lui Marques Brownlee:

 

Primele impresii Samsung Galaxy S6 (Marques Brownlee)

Primele impresii HTC One M9 (Marques Brownlee)

Voua cum vi se par cele doua noi telefoane? Cat va asteptati sa coste? Si mai ales, ati da banii pe ele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *