Ori and the Blind Forest

Ori and the blind forest

Din momentul in care l-am vazut prima data, anul trecut la conferinta una din conferintele Microsoft pentru Xbox One, Ori and the Blind Forest mi s-a parut un joc mult prea frumos ca sa nu-l incerc. Desi nu am un Xbox One, partea buna e ca jocul a aparut recent si pentru PC. And that I have!

Dar ce anume e asa de grozav la Ori and the Blind Forest? Si ce anume m-a determinat sa zic ca “pe asta trebuie musai sa-l incerc”?

Pe mine m-a surprins in primul si in primul rand grafica. Yeah, I’m a sucker for watercolor graphics. Imi place la nebunie stilul artistic din Child of Light, Rayman: Origins si Legends, din Braid sau Valiant Hearts: The Great War. Deci sansele sunt foarte mari sa-mi placa si jocul asta.

In al doilea rand, m-a impresionat povestea si felul in care e prezentata. Multe din jocurile astea cu alura de indie nu “spun” povestea, ci o arata. Si ziceti-mi voi ca nu va da o lacrima in coltul ochiului dupa ce vedeti video-ul de mai jos:

 

Simplu, la obiect, fara prea multe detalii. Si destul de multa incarcatura emotionala. Just how I like it.

Muzica, e al treilea lucru magic pe care cred ca-l voi aprecia destul de mult in Ori and the Blind Forest. Din ce am auzit pana acum, sunt sanse destul de mari sa trebuiasca sa caut si soundtrackul. Poate chiar sa refac putin topurile scrise in alte articole 🙂 .

Acestea fiind spuse, weekendul acesta imi pregatesc controller-ul de Xbox 360 pentru Ori and the Blind Forest. Pana atunci, sa vedem si trailerul de lansare (care btw, arata si suna insanely good):

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *