Design interior si jocuri video

Unreal-Engine-4

Zilele trecute ma minunam cat de reala este (sau poate fi) grafica pe calculator.

In prezent sunt doua mari engine-uri grafice care se bat pentru suprematie pe piata jocurilor video (si nu numai): CryEngine si Unreal Engine 4.

Astazi, vroiam sa ma opresc asupra a doua video-uri create cu Unreal Engine 4, care simuleaza in timp real designul interior dintr-un apartament din Paris si, respectiv, unul din Berlin.

E uimitor cum un engine grafic care anterior era folosit pentru jocuri video poate deveni o unealta atat de buna si pentru design interior. Cu siguranta ca alaturarea celor doua “discipline” era evidenta, avand in vedere ca exista atat de multe programe de randari grafice special create pentru arhitecti si designeri. Cu toate astea, avantajul principal al unui engine de jocuri video e realismul. In exemplele de mai jos chiar ajungi sa simti ca esti in acele incaperi.

Nu mai vezi o randare grafica, ci ai o experienta vizuala si, de ce nu, si auditiva. Enjoy!

 

Paris flat (Unreal Engine 4)

 

 

Mie personal mi se pare super tare ce se vede pe ecran. Cred ca daca as avea la ochi un dispozitiv de virtual reality precum Oculus Rift as zice ca sunt acolo.

Singurul lucru care mi-ar fi placut sa-l vad adaugat ar fi putina interactiune cu toate materialele din aceste apartamente. Totul pare impietrit, nemiscat. I mean it’s a games engine for crying out loud! Insa nimeni nu poate contesta ca Unreal Engine 4 e cu adevarat next gen stuff.

Similar, si Berlin flat:

Berlin flat (Unreal Engine 4)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *