Ce te poti juca atunci cand esti deprimat?

Limbo

Cu totii am fost acolo. Lipsa de viata, suparare, apatie si prea multa oboseala pentru a putea plange chiar toata ziua. Yeah, just like that!

But fear not, developerii de jocuri s-au gandit inaintea noastra la situatii de genul asta, asa incat au creat cele mai super eficiente jocuri pentru a te scoate din ghearele deprimarii.

Iar eu… eu┬áam compus lista. Iata cele mai bune 5 jocuri anti-depresie pe care le-am putut gasi pe piata; cu cate o motivatie pe masura pentru fiecare:

5. Mortal Kombat 9 (Multiplatform)

 

 

Un lucru care te poate scoate din orice depresie este bataia. Cu totii stim ca ea e rupta din Rai. Asa ca expresia “to beat the living shit out of people” suna a mana cereasca pentru orice maniaco-depresiv ­čśÇ .┬áDar cum pe acest blog nu instigam la violenta, ┬ácel mai bine ramanem in lumea virtuala. Si, cu ocazia asta, spargem oasele si organele interne cu drag si spor in Mortal Kombat 9. In scurt timp va aparea si Mortal Kombat X, dar pana atunci nu stati degeaba: daca sunteti┬ádepresivi, da-ti-i la gioale, ca dati bine.

4. Journey (PS3)

 

Dupa ce v-ati saturat de dat cu pumnii, poate e cazul si de ceva mai chill. Inainte sa joc Journey auzisem multe lucruri bune despre acest joc. Si cand l-am jucat, am stiut! Asta e jocul care te scoate din depresie oricat de adanc ai fi bagat. E incredibil de atmosferic, super frumos si…simplu. Fara probleme, fara griji. Just roll on the bright desert waves into the sunset. Serenitate in format interactiv.

3. Rayman Origins (Multiplatform)

 

Nu poti sa nu-l iubesti pe Rayman. Oricat de grele ar fi nivelele, oricat de mult efort ai depune, Rayman Origins e colorat, e hazliu si, inainte de toate, e atat de melodios. Jocul “numa’ bun” de scos omul din “depresiune”. Si chiar daca avem disponibil in zilele noastre si Rayman: Legends, mie primul mi s-a parut cel care a dat tonul si care merita sa fie pe aceasta lista.

2. Fez (Multiplatform)

 

Un alt entry cutiful pe lista anti-depresie: Fez le are pe toate: un protagonist “micut si dragut”, o poveste simpla, dar cu inteles si, evident, o grafica originala super. In plus, in loc sa te gandesti la prostii, Fez iti pune mintea la contributie cu puzzle-urile pe care ti le prezinta. So get off your pills and start thinkin’, man!

1. South Park: The Stick of Truth (Multiplatform)

 

Desi poate nu o sa va vina sa credeti, dar South Park: The Stick of Truth are toate elementele jocurilor de mai sus combinate intr-unul singur. Si la toate astea, se adauga elementul magic: umor, mult umor. Probabil nu toti dintre voi gusta┬ásau apreciaza glumele personajelor din South Park (nici eu nu le gustam pana nu m-am jucat efectiv), dar “by God” asta chiar este un joc video excelent. Plin de culoare, de glume, de activitati si o poveste interesanta, South Park: The Stick of Truth are puterea sa te scoata din depresie si sa te bage in obsesie :). Must. Play. More.

0. Limbo (Multiplatform)

 

Wait, what? Nu cumva asta e un joc care te…baga in depresie? Ba da, Limbo┬áe unul dintre cele mai depresive jocuri out there. Negru pe alb, plin de capcane mortale si o muzica care iti da fiori, Limbo e definitia depresiei, venita prin placa video, direct pe monitoare. Insa ce alta metoda mai buna de a lupta cu focul…decat focul? Right?! Imbarbatati-va, luati Limbo┬ási aflati ca sunt si alte lucruri mult mai deprimante in viata decat problemele noastre zilnice. In plus, cred ca merita efortul si depresia ca sa vedeti finalul acestui joc. E…e frumos.

You can thank me later for this ­čÖé . Nu fi deprimat, apuca-te de jucat!

1 comment

  1. Im not much of a gamer, well actually not at all, had a pink Game Boy growing up though…anyways I support what you’re doing so here is a friendly comment , there will be more where this came from ^^, probably gonna change my name, it’s late and that’s all I can do for now xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *