7 replici memorabile din jocuri video

Our-Princess-is-in-Another-Castle

La fel ca filmele, si jocurile au acumulat de-a lungul timpului un numar impresionant de replici celebre. Astazi, ele au intrat in cultura urbana, devenind meme-uri pe net sau citate des folosite in diverse conversatii sau contexte.

Fie ca sunt mai serioase sau de-a dreptul ciudate, iata 7 replici memorabile din jocuri video, de la inceputuri pana in prezent. Data viitoare cand sunteti intr-o conversatie cu o tipa sau un tip dragut, be sure to mention one of them. Sigur lucrurile vor deveni…mai interesante 😀 .

 

7. “M-M-M-M-MONSTER KILL!” (Announcer, Unreal Tournament)

 

Pe vremurile bune cand ne jucam Quake si Unreal Tournament in retea ca baietii, au aparut unele replici care astazi sunt imitate intr-o multitudine de Shootere. “Mmmonster Kill” e una dintre ele.

It was gory, it was fun, it was a mmmonster kill!

 

6. “I AM ERROR.” (Error, Zelda II: The Adventure of Link)

I-am-error

 

The Legend of Zelda II: The Adventure of Link contine una dintre cele mai faimoase replici de pe Internet: “I am error!”. Well, yes, yes you are! 😀

Din cate stiu, replica e spusa de un personaj care in mod normal ar fi trebuit sa zica ceva folositor jucatorului pentru a progresa, insa datorita unui bug tehnic, a livrat un mesaj de eroare, prost tradus. Si cum pe vremea aceea nu existau Day One Patches sau conexiune la Internet in toate aparatele de divertisment, jocul a ramas asa, for our viewing pleasure.

 

5. “All your base are belong to us.” (CATS, Zero Wing)

all-your-base-are-belong-to-us

 

In trecut, controlul calitatii jocurilor video nu era chiar atat de riguros facut ca azi (ha, yeah right?!). Nu ca in zilele noastre n-am avea Assassin’s Creed: Unity, care s-a lansat cu buguri in care chipurile personajelor lipseau. Insa in perioada NES-ului, lumea nu prea acorda importanta asa mare nici macar corectitudinii gramaticale a propozitiilor din jocuri. Si uite asa s-a nascut: All your base are belong to us. Superb! Logic! Inspirat!

 

4. “Get over here!” (Scorpion, Mortal Kombat)

 

Nu puteam rata din lista asta una dintre cele mai tari replici din Mortal Kombat. Si desi “Finish him” sau “Flawless victory” se bateau de asemenea pentru aceasta pozitie, Scorpion castiga detasat fiindca replica sa e atat de generica incat poate fi folosita cu usurinta intr-o multitudine de moduri.

  • Vrei sa o chemi pe o tipa langa tine pe ringul de dans? Get over here!
  • Nu ajungi la telecomanda si ti-e prea lene sa te ridici sa o iei? Get over here! 
  • Te-a enervat cineva si vrei sa-l capacesti? Get over here!

Practic limita e imaginatia ta!

 

3. “It’s a me, Mario!” (Mario, Super Mario 64)

 

Daca stam si ne gandim bine binecunoscutul personaj Mario e de fapt un instalator italian. In joc el se lupta cu broaste testoase si alte vietati mici, mananca ciuperci halucinogene si flori, se fereste de gloante si topoare si se avanta cu drag si spor prin canale si alte spatii inguste. What the hell kind of game have we been playing all these years? It’s-a-him, Mario!

 

2. “It’s time to kick ass and chew bubble gum…and I’m all out of gum.” (Duke Nukem, Duke Nukem 3D)

its-time-to-kick-ass-and-chew-bubblegum

 

Nu-l putem uita nici pe regele Nukem. Probabil daca am sta sa analizam, tot jocul e plin de replici si referinte care s-au pastrat si folosit de-a lungul timpului, dar cea aleasa aici e cea mai cunoscuta. Duke e gata sa salveze lumea si…”puicutele”. Cu sau fara guma de mestecat!

 

1. “THANK YOU MARIO! BUT OUR PRINCESS IS IN ANOTHER CASTLE!” (Toad, Super Mario Bros.)

Our-Princess-is-in-Another-Castle

 

Probabil cea mai celebra replica din lista aceasta este si cea mai veche. Ea apare la finalul nivelelor din Super Mario Bros unde te “bati” cu cate un Boss si “ajuta” la continuarea povestii, pana cand o gasesti, intr-un final, pe printesa Peach. Insa frustrarea si incordarea jucatorului e maxima la vederea acestui mesaj: dupa atata truda, dupa atatea nivele, dupa o lupta asa grea, Mario isi da seama ca a gresit castelul. “Printesa e in alt castel, bai nene!” Si asta se intampla de mai multe ori. WTH, is Mario a retard? 😀

Voi ce parere aveti? Care e replica voastra favorita din jocuri video?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *