6 soundtrackuri din jocuri pe care trebuie sa le asculti

Metal-Gear-Rising-Revengeance

Ca urmare a succesului obtinut de articolul despre soundtrackuri din filme pe care trebuie musai sa le asculti, m-am gandit ca azi sa revin cu cateva coloane sonore din jocuri, care sunt imperios necesare sa le auziti si simtiti.

In ultimii ani, soundtrackurile din jocuri se aseamana foarte mult ca productie si calitate cu cele din filme, astfel incat eu nu prea mai fac nicio diferenta dintre cele doua. Evident, urmatoarele 6 soundtrackuri merg bine daca ai jucat si jocul, dar se pot gusta la fel de ok si fara sa fi auzit vreodata ca ar fi existat. Pana acum 🙂 . Let’s dive in:

6. Akura’s Wrath

Putina lume probabil a auzit de jocul asta. Putina lume l-a si apreciat. Si mai putina lume si-a dat seama ca soundtrackul lui e bun. Chiar foarte bun. O combinatie nebuneasca dintre zei asiatici, manga si navete spatiale, Akura’s Wrath are una din cele mai atmosferice melodii care ruleaza in timpul loadingscreenurilor. Mai jos, cu multa consideratie, In your belief (ethnic version):

 

5. Prince of Persia: Warrior Within

Desi toata seria Prince of Persia are un soundtrack de zile mari, Warrior Within e singurul soundtrack din serie pentru iubitorii de metal. Puternic, violent, intunecat si super energic, soundtrackul din Prince of Persia: Warrior Within te face sa tai si sa spanzuri pana cand ajungi la finalul jocului. Aveti mai jos melodia Attack at Sea, prima pe care o veti auzi cand incepeti efectiv jocul.

 

4. Hitman: Bloodmoney

Pe langa faptul ca e un joc superb, Hitman: Bloodmoney are si un soundtrack pe masura. Si cum viata de asasin nu e usoara, soundtrackul ajuta la stabilirea unei atmosfere foarte tense, de sfarsit de lume, de forte care se aduna. Ce mi-a placut mie cel mai mult de pe coloana sonora a fost melodia Apocalypse care…face ceea ce spune: iti da fiori! Enjoy!

 

3. The Witcher

Desi as putea la fel de bine sa adaug pe lista asta toate jocurile The Witcher (1, 2 si in curand 3), trebuie sa recunosc ca am o melodie preferata din primul The Witcher, care ma face sa tot o ascult. Pentru cei care nu stiu, The Witcher are marele atuu ca ceea ce faci in joc nu e nici bine, nici rau. Alegerile tale sunt de obicei gri, la fel ca in viata de zi cu zi: fie interese proprii, fie dorinta de a ajuta o anumita parte buna sau rea. Ori ambele. Soundtrackul alterneaza si el intre stari de liniste, de bucurie si de angoasa, opresiune. Asa ca, pentru zilele ploioase si cetoase, prefer An Ominous Place din coloana sonora a primului The Witcher:

 

 2. Metal Gear Rising: Revengeance

Soundtrackul acestui joc e atat de bun incat a adus in limbajul comun de pe Internet zicala “Rules of Nature”. In niciun alt joc de mai sus nu m-am simtit chiar atat de “pumped” ca in Rising. Si asta se datoreaza in mare parte soundtrackului perfect ales pentru a rezona cu tema unui ninja cyborg care poate taia tot cu sabia lui electrica. Insane, yes?! Rules of nature, then!

 

 

1. Assassin’s Creed 2

Jesper Kyd e unul din compozitorii mei preferati care s-a nimerit sa faca si multe soundtrackuri pentru jocuri. Ei bine, munca depusa pentru cel de-al doilea Assassin’s Creed a fost magica. N-am mai auzit demult un soundtrack care sa se potriveasca atat de bine cu…Italia. Da, in AC2, protagonistul principal al jocului, Ezio, petrece mare parte din timpul sau in diverse orase din Italia. Iar rezultatul, e incredibil. Fiindca si eu am fost in Italia, de mai multe ori chiar, trebuie sa recunosc ca muzica e “spot on!”. Va las cu prima piesa de pe soundtrack: Earth!

 

0. Robocop 3 (NES)

Melodia urmatoare a fost impregnata in creierul meu cu picamerul. Imi aduc aminte ca jucam Robocop 3 pe varianta chinezeaza de Nintendo care se gasea in Romania si, ajungand la final, incercam sa scap de nemernicii de ninja, sa dezarmez bomba si sa termin jocul. Doamne, cat de tens eram cand auzeam melodia asta. Stiam ca o sa am de a face cu niste ninja nemernici care nu ma vor lasa in pace. Asa ca, Robocop 3 – Ninja Theme merita locul 0. De fapt tot soundtrackul din acest joc e mult peste ce exista la momentul respectiv. But this song, I will never forget!

 

Acestea au fost cele 6+ soundtrackuri din jocuri pe care vi le recomand cu caldura. Voi ce ziceti? Am pierdut ceva pe drum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *