6 soundtrackuri de filme pe care trebuie sa le asculti

Soundtracks

Da, asa este, gusturile mele muzicale sunt putin mai ciudatele si, pe langa muzica obisnuita ascultata de majoritatea populatiei terestre, mie imi plac si sountrackurile. De filme, de jocuri, de seriale. Chiar si de la unele filmulete de pe YouTube. Yeah, it’s complicated like that šŸ™‚ .

Motivul principal este acela ca, pentru mine, un soundtrack bun iti aduce aminte de starea pe care o aveai in anumite momente ale unui film/joc/etc. Si in loc sa asculti versuri si mesaje prin cuvinte, rememorezi un sentiment trecut, pus la marinat. Iar la fel ca vinul vechi, calitatea nu face decat sa fie mai buna pe masura ce trece timpul.Ā 

De aceea, topicul de azi: shortlist de 6 soundtrackuri din filmele “moderne” pe care trebuie sa le asculti. Fiindca sunt awesome!

 

6. Constantine (2005). compus de Brian Tyler si Klaus Badelt

Pe locul 6Ā avem un soundtrack venit din Iad sau Rai. Inca nu stiu foarte clar. Dar OST-ul filmului Constantine este unul dintre cele mai atmosferice pe care le-am auzit. Si, pe langa asta, contine unele instrumente si sunete mai rar intalnite in muzica de zi cu zi. AscultatiĀ Constantine End Title de mai jos:

5. Tron Legacy (2010), compus de Daft Punk

Desi Tron Legacy a determinat pareri impartite in randul criticilor, un lucru e sigur: soundtrackul compus de Daft Punk e fenomental! O imbinatie perfecta intre muzica simfonica si electronica. Va las cu Recognizer:

4. The Girl with the Dragon Tattoo (2011), compus de Trent Reznor

Un alt soundtrack intunecat si atmosferic, la fel ca filmul The Girl with the Dragon Tattoo, varianta vestica. OST-ul reda perfect tonalitatea filmului: rece, inghetat, misterios, violent. Va las sa ascultati The Heretics, ca sa va convingeti:

3. Pirates of the Carribean: Dead Man’s Chest (2006), compus de Hans Zimmer

Lasand angoasa la o parte si trecand in latura mai aventuroasa, Hans Zimmer a reusit sa compuna unul dintre cele mai sugubete soundtrackuri pe care le-am ascultat in viata asta. Practic, pot spune ca stiu pe din afara toate partile piesei de mai jos. Se numeste Jack Sparrow:

2. Revolutionary Road (2008), compus de Thomas Newman

Revenim la ceva mai serios: Revolutionary Road. Unul dintre cele mai bune filme ever despre dragoste, cariera si conditia omului/barbatului/femeii pe pamant. Si evident, cu un sondtrack de zile mari. Va las in compania piesei Revolutionary Road (End Title):

1. Interstellar (2014), compus de Hans Zimmer

Un soundtrack aproapeĀ ireal de bun, compus din sunete care parca amintesc de codul binar. Mi se pare monumental acest soundtrack prin simplitatea lui si prin felul in care iti da senzatia de spatiu imens, de gol, de extra-terestru. Va recomand S.T.A.Y:

0 šŸ™‚Ā Inception (2010), compus tot de Hans Zimmer

Fiindca nu ma pot opri doar la 6 soundtrackuri, pe pozitia 0 se aflat un alt soundtrack marca Hans Zimmer. Mai exact cel pentru filmul Inception. Si cum toata lumea iubeste melodia Time, eu o sa va pun mai jos Dream is Collapsing. Fiindca asta imi place mie :). Enjoy!

 

Voi ce soundtrackuri ascultati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *