3 cu plus, 3 cu minus

Mie imi plac filmele. Si tind sa cred ca am o cultura destul de buna asupra lor. Stiu sa disting un film bun de un film rau (duuh!), sa apreciez un film original fata de unul care nu aduce nimic nou si, mai ales, sa le vad de cate ori e nevoie ca sa inteleg complet “versiunea mea” de idee, pe care filmul cred vrea sa o transmita.

Azi, am 3 filme deja aparute pe care abia astept sa le vad (si sa vi le recomand) si 3 la care ma doare sufletul sa ma gandesc. Probabil nu vor fi lucruri la care sa va asteptati, insa, you know, stay positive. And enjoy!

Sa incepem cu partea buna.

Ex Machina

 

O, da. Filmul asta urmeaza sa-l vad cu prima ocazie pe care o apuc si cel mai probabil voi scrie despre el si un post separat. Fara dar si poate sunt un fan al filmelor ‘usor’ SF si destepte, care aduc in discutie natura umana. Iar Ex Machina face fix asta. Un tanar programator este adus in casa/locul de munca al unui binecunoscut inventator, unde descopera o forma avansata de Inteligenta Artificiala: un robot-femeie care face lucrurile foarte interesante; cel putin in trailer. Ma astept ca filmul asta sa vorbeasca inteligent despre viata, despre dragoste, despre moralitate si, evident, despre constiinta. Asa ca daca nu se vede deja, I am uber-hyped 🙂 .

Maggie

 

Inca un film venit de nicaieri, pentru care trailerul m-a convins instant sa-l vad. Si e cu Arnold Schwarzenegger; care pe langa faptul ca arata ca poate juca destul de bine intr-o drama, isi face prima aparitie intr-un film cu…zombie. Da, Terminatorul, omoratorul de Predatori, domnul Commando apare in sfarsit intr-un film cu zombie. Dar, in loc sa-i omoare pe capete, ii …apara?! Avand in vedere ca e vorba de fetita lui care se transforma intr-unul. Personal abia astept sa vad acest film si ma bucur ca exista si ca Arnold ne arata in sfarsit o fata a lui pe care n-am vazut-o pana acum. Sau cel putin asa sper.

 

What we do in the shadows

 

Genul de filme cu vampiri e ca o fabrica obosita, care scoate fum negru pe furnale si produce numai piese ruginite. A fost atat de mult exploatata nisa asta, incat mi se parea o nebunie ca cineva sa mai investeasca timp si resurse ca sa faca filme cu vampiri. Fiindca pur si simplu nu prea mai sunt BUNE. Ei bine in toata tristetea asta vine What we do in the shadows, o comedie cu iz de The Office, despre cum e sa fii vampir de moda veche in timpuri moderne. Din trailer, filmul mi se pare foarte funny si aduce ceva originalitate. Ceea ce ma bucura nespus. Asa ca, da, sigur, ii dau o sansa. Vreau sa vad un film nou cu vampiri care sa ma impresioneze. Macar mai mult ca Afflicted (daca nu l-ati vazut pe asta, iata trailerul aici).

 

And now, the stinkers. Bleah

Jupiter Ascending

 

OMG ce pierdere de vreme si bani trista e pelicula asta. Recunosc ca am avut contact cu parti din cadrul ei pana acum si, in afara de niste efecte speciale dragute, tot restul pare a fi o prostie notorie. Mila Kunis nu e o alegere potrivita pentru un film care se vrea a fi destept. Channing Tatum nici atat. Atunci de ce naiba au inclus domnii care au facut Cloud Atlas, V for Vendetta si Matrix pe acesti doi actori in pelicula lor? Seriously? N-am nimic cu ei, ba chiar ii apreciez in alte filme, but No way, Jose! Jupiter Ascending, din cate am vazut eu, pare a fi un film slab de tot.

Mortdecai

 

Daca in trecut ma bucuram cand aparea cate un film cu Johnny Depp, acum nu prea stiu ce sa mai cred. I have mixed feelings about him. Astept un film bun, artistic, destept de la el ca sa mai pot ierta din prostiile de genul Mortdecai. Chiar si din trailer filmul asta pare incredibil de slab si neinteresant. Glume obosite, umor de situatie auzit si vazut in alte sute de filme. Mda, daca as fi o alta persoana, probabil as zice pass. Dar probabil il voi vedea de dragul actorului. C’mon Johnny, step into the light. There is still hope for you!

 

Blackhat

 

Daca e un lucru pe care il stiu sigur e ca domnul Chris “The Worthy” Hemsworth nu e bun pe roluri de om ‘destept’. Mai ales hacker, of all the things in the world. L-am apreciat enorm in Rush, care cred ca la ora actuala este cel mai bun film modern cu si despre masini de curse, insa chiar nu mi se pare ca Blackhat va functiona. Am vazut trailerul, am inteles premisa, pare interesanta, dar ceva nu merge. Simt asta, clar e o problema la mijloc si tind sa cred ca e de la castingul lui Chris in acest rol. So please Chris, be handsome in Thor or witty and fast in Rush, but don’t be a hacker, for God’s sake!

…bonus scurt de final, ca sunt sigur ca va place sa ma vedeti furios:

Fast and furious 7

 

Dar bine, asta deja stiati ca va fi rau >:). Nici nu vreau sa ma gandesc; imi inchid neuronii si voi privi cum face Vin Diesel stunt-uri cu Lamborghini-uri intre turnurile din Dubai. Phisics FTW!

There you have it. 3 filme bune, 3 filme slabe. Pana data viitoare, enjoy a good movie!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *