10 melodii pe care as vrea sa le aud la concertul Korn

Korn

E 99% oficial: Korn vine pe 3 August la Bucuresti, intr-un concert grandios pe Arenele Romane.  Este a doua oara cand trupa Korn vine in Romania, dupa participarea in 2010 la festivalul Peninsula din Targu Mures.

Si fiindca sunt fan Korn inca din liceu, m-am gandit ca o lista cu top 10 melodii pe care as vrea sa le aud in concertul de pe 3 August nu e o idee rea. Tracklistul oficial il vom asculta la fata locului, dar evident: putem spera si fi optimisti. Am ales si piese noi, si piese vechi, astfel incat sa aveti o idee clara despre cine a fost, este si…va fi trupa Korn. Enjoy! \m/

10. Evolution

 

Piesa se gaseste pe albumul Untitled Korn album si reprezinta o satira la adresa situatiei curente din lume si a “involutiei” umane. Merita sa fie cantata si live, in Bucuresti.

9. Counting on me

 

O melodie nu foarte cunoscuta de pe albumul Take a Look in the Mirror, dar care are un potential exploziv, mai ales in fata unei multimi de oameni. Chiar mi-ar placea maxim s-o aud in concert.

8. Get Up

 

Initial cand am auzit ca Skrillex s-a “aliat” cu cei de la Korn in realizarea albumului The Path of Totality, am zis ca nu e adevarat. Insa rezultatul suna chiar foarte bine. Energic, modern, plin de putere, Get Up chiar te face sa lasi tot si sa participi la nebunie 🙂 .

7. Twisted transistor

 

De la Twisted transistor mi-a placut mult videoclipul. Si de ce sa mint, mi-a placut si noul “sound” desi clar nu seamana cu “vechiul” Korn. Dar, ca orice alta trupa, si Korn trebuie sa evolueze si sa experimenteze directii noi.

6. Y’all want a single

 

Cred ca de fiecare data cand aud melodia asta, imi vine sa sparg ceva. Un ritm energic, refrenuri repetitive si brutale, Y’all want a single scoate la iveala niste sentimente si forte primare in ascultatori. Va dati seama cum este sa fie cantata in fata unei multimi.

5. Love & Meth

 

La mijlocul clasamentului avem probabil cea mai cool melodie din noul lor album: The Paradigm Shift. Desi si-au mai schimbat “sound”-ul fata de Korn-ul pe care il stiam, inca suna destul de bine. Poate totusi…putin mai linistiti ca in trecut.

4. Alone I Break

 

Da, stiu, nu e cea mai zbenguita melodie de la Korn, insa mi se pare un cantec bun, care merita sa fie auzit la concertul lor din Bucuresti.

3. A.D.I.D.A.S

 

Niciun concert fara A.D.I.D.A.S. Melodia cu cele mai stupide versuri, insa si cel mai “addictive” sound. Si, evident, si cu o multime de controverse despre ce ar putea sa insemne de fapt abrevierile din titlu. O, si era sa uit: Morgan Freeman in videoclip. Epic!

2. Falling away from me

 

Probabil imnul adolescentilor care au probleme cu parintii, Falling away from me e din gama “oldies but PLATINUM”, prin care Korn ne arata cum se face rockul alternativ. And who is that in the video? Is..is that Fred Durst from Limp Bizkit?

1. Freak on a Leash 

 

Nu incape indoiala, unul din cantecele pe care Korn trebuie sa le cante in concertul lor este Freak on a Leash. Melodia asta, impreuna cu Falling away from Me (locul 2) reprezinta, dupa parerea mea cele mai influente cantece compuse de aceasta trupa.

Voi ce parere aveti? Ce piese monumentale de la Korn am ratat in lista de mai sus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *