The-Walking-Dead

The Walking Dead, artistic si trist

Astazi a aparut primul episod din partea de final a sezonului 5 din The Walking Dead. Este vorba de Episodul 9, denumit si „What happened and what’s going on” si se axeaza in mare parte pe Tyreese si pe trairile lui sufletesti.

Din punctul meu de vedere, seria The Walking Dead este unul din show-urile de televiziune cu putin mai multa materie cerebrala (si la propriu si la figurat) dar si calitate decat alte creatii care apar pe micile noastre ecrane (ale laptopurilor sau PC-urilor). Cu toate astea, nimeni nu poate contesta ca serialul a ajuns in ultima perioada intr-un punct mort. Sa va rezum (spoilers!!):

  • Shane e mort de-a binelea. La fel si sotia lui Rick.
  • The Governor ist kaput
  • Episodul cu inchisoarea a…explodat
  • Terminus e ars, distrus si mancat de viu
  • There’s no cake in Washington
  • …iar episodul spitalului politist s-a incheiat in lacrimi. Pentru toata lumea.

 
Intrebarea e, cu ce poate The Walking Dead sa mai surprinda acum? Oare nu ar fi cazul sa se termine? Sa „let go„, asa cum bine zic si unele din personaje?

Ei bine, se pare ca producatorii au mai avut putina energie creativa in maduva osoasa si au realizat acest nou episod care este efectiv…diferit. Diferit fata de oricare alt episod pe care l-am vazut in The Walking Dead in decursul timpului.

Este foarte bine filmat si taiat, aproape artistic. In tot episodul te simti parca intr-un vis, iar atmosfera este incredibil de trista si apatica, generata din cateva dialoguri ale personajelor si tonurile muzicale foarte bine utilizate.

Ma bucur ca a aparut acest episod din The Walking Dead. Personal, mi-a revenit increderea in aceasta serie. Sper ca ideile sa fie din ce in ce mai bune. Si poate totusi ar mai putea sa apara si vreun zambet pe ici si colo, sa nu cadem in depresie :).

Din partea mea, recomand. Doar sa aveti batista la indemana in caz ca incepeti sa plangeti pe parcurs.

Enjoy!